АКТУЕЛНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Поштујмо правила која доприносе борби против COVIDA 19. Будимо одговорни једни према другима!

×
Вести

21. децембар 2022

РасПЕТЉАвање

Министарство просвете у сарадњи са Фондацијом Петља, а уз подршку Програма Уједињених нација за развој, организује расПЕТЉАвање – четворомесечни онлајн програм подршке учењу програмирања за ученике и ученице основних и средњих школа узраста између 11 и 18 година. Програм је намењен онима који су посебно заинтересовани за учење програмирања кроз решавање алгоритамских задатака и потпуно је бесплатан. У току расПЕТЉАвања, полазници и полазнице ће учествовати у онлајн предавањима и решавати задатке у периодима између предавања, за шта ће бити обезбеђена подршка ментора са искуством у програмирању и раду са заинтересованим ученицима и ученицама. Од полазника/ца се очекује посвећеност и континуирани рад. Припремљена су два плана рада, један, намењен почетницима/цама, и други који обухвата увод у напредније теме. Полазници/це ће имати могућност да бирају план који одговара њиховом предзнању, а у избору ће им помоћи самоевалуациони тест.

 

Предвиђено је да ће расПЕТЉАвање трајати од 11. јануара до почетка маја 2023. године. Планирано је да се предавања одржавају викендом, а распоред активности објављен пријављеним полазницама и полазницима.

 

Ученице и ученици се могу пријавити путем формулара који се налази на следећем линку: https://forms.office.com/r/TZnU98p6bB. Сви који се пријаве до 10. јануара 2023. у 12:00 биће укључени у програм од почетка, а заинтересовани могу да се придруже расПЕТЉАвању и касније током трајања програма. Број полазника/ca није ограничен.

 

Програм расПЕТЉАвања организује Фондација Петља у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности“, који спроводи УНДП у партнерству са Министарством просвете, уз подршку Владе Републике Србије.

Сва додатна питања могу се поставити путем следеће адресе електронске поште: raspetljavanje@mg.petlja.org.

 

Министарство просвете

Категорија